Европейският съюз (ЕС) изостава от графика, според който планираше да предостави

...
Европейският съюз (ЕС) изостава от графика, според който планираше да предостави
Коментари Харесай

ЕС изостава от графика за доставка на 1 млн. боеприпаси за Украйна

Европейският съюз (ЕС) изостава от графика, съгласно който планираше да даде на Украйна 1 млн. артилерийски снаряда до март 2024 година Това съобщи Блумбърг, базирайки се на източници, осведомени със обстановката. По данни на организацията сега проектът е изпълнен единствено на 30 %.

Според проекта, показан от Европейски Съюз в края на март 2023 година, страните - членки на общността, се ангажират да трансферират 1 млн. артилерийски муниции на Украйна през идващите 12 месеца. Предвиждаше се част от доставките да бъдат обезпечени от личните ресурси на страните от Европейски Съюз, а друга част - посредством взаимни покупки и увеличение на индустриалния потенциал.

Според източниците на Блумбърг обаче досега проектът е изпълнен единствено на 30%, макар че към този момент е минало повече от половината от оповестеното време. Освен това организацията отбелязва, че поради подписаните досега контракти задачата на Европейски Съюз за доставки за Украйна може въобще да не бъде изпълнена. Някои държави-членки на Европейски Съюз са поискали от Европейската работа за външна активност да удължи периодите на съглашението.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР